kszrnyh@mzsk.hu
Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár 4400 Nyíregyháza Szabadság tér 2.
42/598-888

Könyvtárellátási Szolgáltató RendszerA Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár tevékenységében kiemelkedő helyet foglal el a térségi szolgáltatás, a községekben élő lakosság minőségi könyvtári ellátásnak megszervezése, az információhoz való hozzáférés, az esélyegyenlőség biztosítása a kistelepüléseken élők számára.
Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye településeinek száma 229. A vármegye településszerkezete, a községek nagysága, infrastruktúrája alapvetően meghatározza a lakosság számára nyújtandó könyvtári ellátást, a vármegyei könyvtár térségi könyvtári szolgáltatásait.

A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár 2013-tól Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer működtetésével támogatja Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye lakosságának könyvtári ellátását.
2022-re újabb településekkel kötöttünk megállapodást, tehát egyre tovább bővült a KSZR ellátásba bevont könyvtárak száma, így már 200 helyen biztosítjuk a könyvtári szolgáltatásokat. 28, ezer fő alatti kistelepülésen Könyvtárbuszos szolgáltatás keretében, 171 településen szolgáltató hely biztosításával végezzük a feladatellátást.

Fő célunk, hogy kistelepülések elvárásainak megfelelő minőségi közszolgáltató könyvtári ellátást biztosítsunk, valamint az oktatási és a közösségi igényeket figyelembe vevő, hatékony, gazdaságosan fenntartható, értékközvetítő és értékteremtő szolgáltatásokat nyújtsunk az esélyegyenlőség elvének figyelembe vételével.

Legfrissebb híreink
összes hír

Közelgő események
EseménynaptárLegújabb galériaMesemondó képzés KSZR könyvtárosoknak Bumberák Majával


összes galéria